- Alla frågor
- Behandling
- Beställa
- Betongblock
- Betonggolv
- Certifikat
- Efterarbete
- Förarbete
- Förbrukning
- Förvaring
- Miljö
- Tak
- Vägg
Det får inte finnas risk för frost inom det närmaste 48 timmarna efter behandling.
Utomhus: Det man vill undvika är frost, dvs om det är en platta utomhus så bör det inte understiga 5 grader dygnet efter behandling.
Inomhus: Om det är inomhus så är optimal temperatur 20 grader, men mellan 10-30 grader är inga problem. Dock kan ju torktiderna bli lite längre vid kalla ytor.
Har du ett betonggolv som är större än 240 m2 eller behöver du en större mängd BetSil så rekommenderar vi dig att skicka in en prisförfrågan till oss. Vi kommer då tillbaka till med en prisoffert efter en analys av ditt behov. Prisförfrågan hittar du här. Skall du ha BetSil till mindre ytor så kan du köpa BetSil direkt i vår webbshop, här är en länk till den.
När det gäller taktvätt så rekommenderar vi att hänga presseningar från takfoten ned till marken som täcker fönster och fasad. Har du ett ”uterum” på altanen så måste taket och väggar täckas. BetSil ettsar på glasytor så det gäller att vara försiktig, se till att det inte står några bilar på uppfarten. Undvik att behandla tak med BetSil när det blåser, det finns stor risk att BetSil ”färdas med vinden” till andra fastigheter.
BetSil innehåller silikat som kan etsa mot vissa ytor. Särskilt viktigt är att inte få ”stänk” på glasytor, ytor av lättmetall, t.ex. aluminium eller klinker och kakelplattor. Även trädetaljer som socklar och parkettgolv kan vara klokt att skydda.
Vi råder dig att lämna in överbliven BetSil till närmaste återvinningscentral. Lämna dunken bland färger och kemikalier.
På betong kan man ibland se “vita slöjor” som oftast går under beteckningen kalkutfällningar. Mängden kalkutfällningar som uppstår är beroende på mängden oreagerad brändkalk som finns kvar i betongen, efter att betongen har ”bränt”. Brändkalk reagerar med vatten och bildar vad vi i dagligt tal kallar kalkutfällningar, det visar sig som en vit slöja på betongytan.
Kalkutfällning kan även uppstå om man överdoserar BetSil därför skall man alltid använda en tryckspruta när man lägger BetSil. Man göra det i små mängder, och ALDRIG hälla ut BetSil på betongen. Här är några trycksprutor som vi rekommenderar.
Kalkutfällningar försämrar inte betongens hållbarhet på något sätt. Men man kan uppleva det som ett etiskt problem. Om det är mindre utfällningar så slits utfällningarna bort efter en tid, beroende på hur betongen används. Kalkutfällningen kan även ”slitas bort” genom att borsta betongen med stenmjöl eller borsta med en stålborste. Det kan även gå att tvätta bort kalkutfällningar mekaniskt med 10-20% citron- eller saltsyra. Gör man det senare så skall man vara försiktig och skydda sig noga för stänk på huden eller i ögonen. Betongen skall sen tvättas noga med vatten.
BetSil penetrerar ner i betongen och strukturen på ytan kommer därför vara likadan efter behandling. Har man synliga skador på ytan som ska behandlas rekommenderar vi att man lagar med spackel eller annan byggmassa.
Det optimala resultatet får du ut av BetSil om du väntar ca 3 veckor så att betongen hunnit ”bränna” ett tag.
När du kan gå på betongen efter att den är gjuten, då kan du också behandla den med BetSil. Vi rekommenderar också att göra behandlingen så tidigt som möjligt i byggprocessen för att skydda ytan även under byggnationen. Men tänk på att betongen blir betydligt hårdare efter en behandling med BetSil och det kan bli svårt med att borra och skära i den.
När man gör en behandling med BetSil så absorberas BetSil in i betongens porer och kristalliserar sig. Denna kristallisering kan ta upp till 14 dagar innan det reagerat klart och under den tiden (men mest de första dagarna) så kan betongen i vissa fall få mörkare partier och detta beror på att betongen är lite olika tät.
Kort sagt, så i 99 fall av 100 så återfår betongen samma utseende, både till färg och struktur som innan behandlingen efter några dagar.
Nej man skall undvika blåsigt väder (risk att BetSil flyger iväg till grannarna) Starkt solsken är heller inte bra och det skall inte regna samma dag som man behandlar tak med BetSil.
Ja det går utmärkt att måla på ytor behandlade med BetSil.
Nej tyvärr inte, däremot går det utmärk att måla på behandlad yta.
Ja det går alldeles utmärkt. Tänk på att betongen kan börja ”blöda”, dvs de föroreningar som finns i betongens porer kan tränga upp efter en behandling med BetSil. Du kan vara tvungen att ”städa undan” de rester som tränger upp, denna process kan pågå under flera veckor beroende på smutsigt golvet är. Resultatet av en behandling med BetSil på ett ”skitigt golv” blir i de allra flesta fall en betydligt renare yta och som blir betydligt enklare att hålla ren i framtiden.
Ja i de allra flesta fall fungerar det. Vi rekommenderar dock att prova på en mindre yta först. Om BetSil lägger sig som en pöl bör man slipa bort den gamla dammbindaren innan behandling med BetSil.
BetSil fungerar på alla betongytor så det skall inte vara några problem att använda på betongblock i en vägg. Men tänk på att vissa betongblock är rätt så porösa så de kan suga upp BetSil rätt så rejält.
Ja det går mycket bra. Om du har ett litet betonggolv eller ett mindre tak så köper du BetSil direkt i vår webbshop. Här hittar du vår webbshop
Det går utmärkt att lägga klinkers, eller för den delen måla på ett golv som är behandlat med BetSil.
BetSil fungerar utmärkt på flytspackel, men flytspackel suger betydligt mindre än betong så räkna med 0,1Liter/kvm och var noga med att inte överdosera. BetSil skall sugas in i materialet, inte hamna på ytan.
Nej du kan inte behandla en målad betongyta med BetSil. Färgen skapar en barriär på betongen som BetSil inte kan tränga igenom. Färg och andra filmbindare måste slipas bort före en behandling med BetSil.
Faktum är att Betsil faktiskt har en rengörande effekt. Vi använder ex produkten i bilverkstäder för att rengöra nedsmutsad betong. När BetSilen penetrerar ner i betongen trycker den upp vätska och smuts som sedan kan skuras / sugas bort med skurmaskin. Man vet tyvärr aldrig i förväg hur rent golvet blir och i vissa fall får man upprepa behandlingen ett antal gånger.
För att behandla ett gammalt golv krävs egentligen bara rengöring, gärna med skurmaskin så att golvet blir relativt dammfritt. man måste ju såklart också ”komma åt” betongen, dvs att det inte ligger någon färg eller film kvar från någon gammal behandling. Men om golvet suger upp tex vatten så kommer den att suga upp Betsil.
Använd ett miljömärkt skurmedel, med en lukt som du gillar. Man behöver inga ”starka tvättmedel” då BetSil har skapat en tät och hård yta som gör att ”smutts” ligger uppe på ytan och är lätt att lösa upp och ta bort.
Betonggolvet skall vara så rent som möjligt. Vi rekommenderar därför att dammsuga och helst skura ytan före behandling.
Spola rent med varmt vatten, gärna direkt efter användandet.
Eftersom betong suger väldigt olika beroende på om det är nygjutet eller gammal betong, om betongen är glättad och väldigt tät eller väldigt porös så går det inte att säga exakt åtgång. Det kan varierar från 0,1liter/kvm till 0,4liter/kvm. Man skall ha i åtanke att all BetSil som du lägger på betonggolvet skall penetrera ner i betongen och att man skall spruta på i tunna lager. Om man tar för mycket finns risk att det blir vita kalkutfällningar (som kan tvättas bort).
Beräkning åtgång BetSil
Nygjuten slipad betong: 0,10 – 0,15 liter/kvm
Nygjuten betong med oslipad ”grov” yta: 0,15 – 0,25 liter/kvm
Gammal slipad betong: 0,15 – 0,25 liter/kvm
Gammal betong med grov yta: 0,20 – 0,30 liter/kvm
Gammal starkt sugande betong: 0,25 – 0,40 liter/kvm
Beräkningarna ovan är baserat på att BetSil appliceras med en lågtrycksspruta i två omgångar. Mellan 60 – 80% av den totala förbrukningen skall gå åt vid den första appliceringen.
Att hälla BetSil på ytan rekommenderas inte då detta kan ge överdosering och risk för utfällningar och vita fläckar.
Du lägger BetSil i två omgångar. Vid första applicering skall man redan efter ca 5 minuter se att ytan ”torkar”. Sker denna torkning snabbt kan man med fördel spray på lite mer på detta område vid den första eller andra appliceringen. Torkningen, dvs absorberingen av BetSil kan variera mycket på samma golv. Skulle ytan fortfarande se blöt ut efter 20 minuter så kan man försöka borsta ut det blöta området. Borstningen kan även kombineras med att späda med vatten på ytan. När BetSil har torkat in i betongen, kan ta ca 2 timmar, sprayar du på ett tunt toppskydd på betongen.
Beräknad total åtgång (två omgångar) för BetSil på betonggolv
- Nygjuten slipad betong: 0,10 – 0,15 liter/kvm
- Nygjuten betong med oslipad ”grov” yta: 0,15 – 0,25 liter/kvm
- Gammal slipad betong: 0,15 – 0,25 liter/kvm
- Gammal betong med grov yta: 0,20 – 0,30 liter/kvm
- Gammal starkt sugande betong: 0,25 – 0,40 liter/kvm
Beräkningarna ovan är baserat på att BetSil appliceras med en lågtrycksspruta i två omgångar. Mellan 60 – 80% av den totala förbrukningen skall gå åt vid den första appliceringen.
BetSil hållbarhet är 2 år efter produktionsdatum. Gäller både för öppnad som oöppnad dunk. Vi rekommenderar alltid att skaka dunken eller röra om innan användning.
Det är inga problem att behandla golv med värmeslingor, men man kan stänga av golvvärmen när man utför behandlingen och vänta ett dygn innan man slår på den igen (såvida det inte är ett dåligt isolerat garage och man gör behandlingen mitt i vintern…)
Jag har ett gammalt källargolv av betong från 20-talet. Nu är det precis flytspacklat och jag skulle vilja behandla det, men ha kvar det diffusionsöppet. Funkar er produkt även på ett tunt lager flytspackel?
Det går utmärkt att lägga Betsil på flytspackel, men det kommer sannolikt inte att gå åt mer än 0,1L/kvm eftersom flytspackel är betydligt tätare än betong. BetSil är diffusionsöppen.
Ja det funkar på gamla betonggolv så länge det inte finns något skydd för betongen, typ färg eller annan behandling på den!
BetSil har också en rengörande effekt utöver att göra betongen hård och lättstädad. Så om du använder BetSil på ett gammalt garage golv så kommer oljan att tryckas upp ur betongen. När BetSilen reagerar den med kalken i betongen så kristalliseras den, och fyller ut de mikrosprickor och luftfickor som finns i betongen. Detta gör att den olja och andra ”kemikalier” trängs upp ur betongen som sedan kan skuras eller sugas bort med skurmaskin.
Man vet tyvärr aldrig i förväg hur rent golvet blir och i vissa fall får man upprepa behandlingen ett antal gånger beroende på hur skitigt golvet är.
Vi använder ex BetSil i bilverkstäder för att rengöra nedsmutsad betong.
För att behandla ett gammalt golv krävs egentligen bara rengöring, gärna med skurmaskin så att golvet blir relativt dammfritt. man måste ju såklart också “komma åt” betongen, dvs att det inte ligger någon färg eller film kvar från någon gammal behandling. Men om golvet suger upp tex vatten så kommer den att suga upp BetSil.
Man bör tänka på att betongen blir betydligt hårdare efter en behandling med BetSil., Skall man bearbeta betongen (slipa / skära / borra) så bör man göra det innan en behandling med BetSil, efteråt kommer golvet att vara mycket hårdare och det kan bli svårt att göra det man har tänkt sig. Man måste också vara noga att skydda aluminium och glasytor från stänk eftersom BetSil kan etsa.
Ja, BetSil är klassificerat som ”Rekommenderad” hos Byggvarubedömningen.
Kanske har du andra betongytor som kan behöva skyddas/rengöras, tex betonggolv, betongtakpannor, marksten, trappor, socklar. I vissa fall kan man även skicka tillbaka BetSil till oss under förutsättning att dunken är obruten och i oskadat skick. Vi står dock inte för returfrakt.
Nej det behöver du inte, eftersom BetSil penetrerar ner i betongen och hårdgör de översta 2cm i betongen så finns det ingen ”film” på ytan som kan slitas bort. Dvs en Betsil behandling ger en permanent skyddad yta.
Betongen behöver inte vara slipad innan behandling, men man skall tänka på att en skrovlig yta ofta suger lite mer än en slät yta eftersom att arean blir större. Det kan gå åt lite mer BetSil om ytan är skrovlig än jämn och slät.
Ja BetSil är testad och godkänd av CBI Betonginstitutet enligt standard SS-EN 1504-2, ytskyddsprodukter för betong.
BetSil är en miljövänlig svensktillverkad produkt som består av naturliga råvaror, den skadar inte miljön. Den är inte klassad som hälsofarlig och innehåller inga flyktiga organiska ämnen (VOC), inga gifter och är heller inte brandfarliga. Dock har BetSil ett högt pH och du bör undvika att spola ner överbliven produkt i avlopp. När du använder BetSil rekommenderar vi att du använder skyddsglasögon och skyddshandskar.
Ja BetSil är diffusions öppen, BetSil låter vatten i gasform ta sig ut ur betongen men den stoppar vatten i vätskeform att ta sig in i betongen.
BetSil är diffusions öppen, BetSil låter vatten i gasform ta sig ut ur betongen men den stoppar vatten i vätskeform att ta sig in i betongen. BetSil fungerar ypperligt på betong i en källare då markfukt, som kan uppstå i en källares golv och väggar, kan ta sig ut.
- Alla frågor
- Behandling
- Beställa
- Betongblock
- Betonggolv
- Certifikat
- Efterarbete
- Förarbete
- Förbrukning
- Förvaring
- Miljö
- Tak
- Vägg
Det får inte finnas risk för frost inom det närmaste 48 timmarna efter behandling.
Utomhus: Det man vill undvika är frost, dvs om det är en platta utomhus så bör det inte understiga 5 grader dygnet efter behandling.
Inomhus: Om det är inomhus så är optimal temperatur 20 grader, men mellan 10-30 grader är inga problem. Dock kan ju torktiderna bli lite längre vid kalla ytor.
Har du ett betonggolv som är större än 240 m2 eller behöver du en större mängd BetSil så rekommenderar vi dig att skicka in en prisförfrågan till oss. Vi kommer då tillbaka till med en prisoffert efter en analys av ditt behov. Prisförfrågan hittar du här. Skall du ha BetSil till mindre ytor så kan du köpa BetSil direkt i vår webbshop, här är en länk till den.
När det gäller taktvätt så rekommenderar vi att hänga presseningar från takfoten ned till marken som täcker fönster och fasad. Har du ett ”uterum” på altanen så måste taket och väggar täckas. BetSil ettsar på glasytor så det gäller att vara försiktig, se till att det inte står några bilar på uppfarten. Undvik att behandla tak med BetSil när det blåser, det finns stor risk att BetSil ”färdas med vinden” till andra fastigheter.
BetSil innehåller silikat som kan etsa mot vissa ytor. Särskilt viktigt är att inte få ”stänk” på glasytor, ytor av lättmetall, t.ex. aluminium eller klinker och kakelplattor. Även trädetaljer som socklar och parkettgolv kan vara klokt att skydda.
Vi råder dig att lämna in överbliven BetSil till närmaste återvinningscentral. Lämna dunken bland färger och kemikalier.
På betong kan man ibland se “vita slöjor” som oftast går under beteckningen kalkutfällningar. Mängden kalkutfällningar som uppstår är beroende på mängden oreagerad brändkalk som finns kvar i betongen, efter att betongen har ”bränt”. Brändkalk reagerar med vatten och bildar vad vi i dagligt tal kallar kalkutfällningar, det visar sig som en vit slöja på betongytan.
Kalkutfällning kan även uppstå om man överdoserar BetSil därför skall man alltid använda en tryckspruta när man lägger BetSil. Man göra det i små mängder, och ALDRIG hälla ut BetSil på betongen. Här är några trycksprutor som vi rekommenderar.
Kalkutfällningar försämrar inte betongens hållbarhet på något sätt. Men man kan uppleva det som ett etiskt problem. Om det är mindre utfällningar så slits utfällningarna bort efter en tid, beroende på hur betongen används. Kalkutfällningen kan även ”slitas bort” genom att borsta betongen med stenmjöl eller borsta med en stålborste. Det kan även gå att tvätta bort kalkutfällningar mekaniskt med 10-20% citron- eller saltsyra. Gör man det senare så skall man vara försiktig och skydda sig noga för stänk på huden eller i ögonen. Betongen skall sen tvättas noga med vatten.
BetSil penetrerar ner i betongen och strukturen på ytan kommer därför vara likadan efter behandling. Har man synliga skador på ytan som ska behandlas rekommenderar vi att man lagar med spackel eller annan byggmassa.
Det optimala resultatet får du ut av BetSil om du väntar ca 3 veckor så att betongen hunnit ”bränna” ett tag.
När du kan gå på betongen efter att den är gjuten, då kan du också behandla den med BetSil. Vi rekommenderar också att göra behandlingen så tidigt som möjligt i byggprocessen för att skydda ytan även under byggnationen. Men tänk på att betongen blir betydligt hårdare efter en behandling med BetSil och det kan bli svårt med att borra och skära i den.
När man gör en behandling med BetSil så absorberas BetSil in i betongens porer och kristalliserar sig. Denna kristallisering kan ta upp till 14 dagar innan det reagerat klart och under den tiden (men mest de första dagarna) så kan betongen i vissa fall få mörkare partier och detta beror på att betongen är lite olika tät.
Kort sagt, så i 99 fall av 100 så återfår betongen samma utseende, både till färg och struktur som innan behandlingen efter några dagar.
Nej man skall undvika blåsigt väder (risk att BetSil flyger iväg till grannarna) Starkt solsken är heller inte bra och det skall inte regna samma dag som man behandlar tak med BetSil.
Ja det går utmärkt att måla på ytor behandlade med BetSil.
Nej tyvärr inte, däremot går det utmärk att måla på behandlad yta.
Ja det går alldeles utmärkt. Tänk på att betongen kan börja ”blöda”, dvs de föroreningar som finns i betongens porer kan tränga upp efter en behandling med BetSil. Du kan vara tvungen att ”städa undan” de rester som tränger upp, denna process kan pågå under flera veckor beroende på smutsigt golvet är. Resultatet av en behandling med BetSil på ett ”skitigt golv” blir i de allra flesta fall en betydligt renare yta och som blir betydligt enklare att hålla ren i framtiden.
Ja i de allra flesta fall fungerar det. Vi rekommenderar dock att prova på en mindre yta först. Om BetSil lägger sig som en pöl bör man slipa bort den gamla dammbindaren innan behandling med BetSil.
BetSil fungerar på alla betongytor så det skall inte vara några problem att använda på betongblock i en vägg. Men tänk på att vissa betongblock är rätt så porösa så de kan suga upp BetSil rätt så rejält.
Ja det går mycket bra. Om du har ett litet betonggolv eller ett mindre tak så köper du BetSil direkt i vår webbshop. Här hittar du vår webbshop
Det går utmärkt att lägga klinkers, eller för den delen måla på ett golv som är behandlat med BetSil.
BetSil fungerar utmärkt på flytspackel, men flytspackel suger betydligt mindre än betong så räkna med 0,1Liter/kvm och var noga med att inte överdosera. BetSil skall sugas in i materialet, inte hamna på ytan.
Nej du kan inte behandla en målad betongyta med BetSil. Färgen skapar en barriär på betongen som BetSil inte kan tränga igenom. Färg och andra filmbindare måste slipas bort före en behandling med BetSil.
Faktum är att Betsil faktiskt har en rengörande effekt. Vi använder ex produkten i bilverkstäder för att rengöra nedsmutsad betong. När BetSilen penetrerar ner i betongen trycker den upp vätska och smuts som sedan kan skuras / sugas bort med skurmaskin. Man vet tyvärr aldrig i förväg hur rent golvet blir och i vissa fall får man upprepa behandlingen ett antal gånger.
För att behandla ett gammalt golv krävs egentligen bara rengöring, gärna med skurmaskin så att golvet blir relativt dammfritt. man måste ju såklart också ”komma åt” betongen, dvs att det inte ligger någon färg eller film kvar från någon gammal behandling. Men om golvet suger upp tex vatten så kommer den att suga upp Betsil.
Använd ett miljömärkt skurmedel, med en lukt som du gillar. Man behöver inga ”starka tvättmedel” då BetSil har skapat en tät och hård yta som gör att ”smutts” ligger uppe på ytan och är lätt att lösa upp och ta bort.
Betonggolvet skall vara så rent som möjligt. Vi rekommenderar därför att dammsuga och helst skura ytan före behandling.
Spola rent med varmt vatten, gärna direkt efter användandet.
Eftersom betong suger väldigt olika beroende på om det är nygjutet eller gammal betong, om betongen är glättad och väldigt tät eller väldigt porös så går det inte att säga exakt åtgång. Det kan varierar från 0,1liter/kvm till 0,4liter/kvm. Man skall ha i åtanke att all BetSil som du lägger på betonggolvet skall penetrera ner i betongen och att man skall spruta på i tunna lager. Om man tar för mycket finns risk att det blir vita kalkutfällningar (som kan tvättas bort).
Beräkning åtgång BetSil
Nygjuten slipad betong: 0,10 – 0,15 liter/kvm
Nygjuten betong med oslipad ”grov” yta: 0,15 – 0,25 liter/kvm
Gammal slipad betong: 0,15 – 0,25 liter/kvm
Gammal betong med grov yta: 0,20 – 0,30 liter/kvm
Gammal starkt sugande betong: 0,25 – 0,40 liter/kvm
Beräkningarna ovan är baserat på att BetSil appliceras med en lågtrycksspruta i två omgångar. Mellan 60 – 80% av den totala förbrukningen skall gå åt vid den första appliceringen.
Att hälla BetSil på ytan rekommenderas inte då detta kan ge överdosering och risk för utfällningar och vita fläckar.
Du lägger BetSil i två omgångar. Vid första applicering skall man redan efter ca 5 minuter se att ytan ”torkar”. Sker denna torkning snabbt kan man med fördel spray på lite mer på detta område vid den första eller andra appliceringen. Torkningen, dvs absorberingen av BetSil kan variera mycket på samma golv. Skulle ytan fortfarande se blöt ut efter 20 minuter så kan man försöka borsta ut det blöta området. Borstningen kan även kombineras med att späda med vatten på ytan. När BetSil har torkat in i betongen, kan ta ca 2 timmar, sprayar du på ett tunt toppskydd på betongen.
Beräknad total åtgång (två omgångar) för BetSil på betonggolv
- Nygjuten slipad betong: 0,10 – 0,15 liter/kvm
- Nygjuten betong med oslipad ”grov” yta: 0,15 – 0,25 liter/kvm
- Gammal slipad betong: 0,15 – 0,25 liter/kvm
- Gammal betong med grov yta: 0,20 – 0,30 liter/kvm
- Gammal starkt sugande betong: 0,25 – 0,40 liter/kvm
Beräkningarna ovan är baserat på att BetSil appliceras med en lågtrycksspruta i två omgångar. Mellan 60 – 80% av den totala förbrukningen skall gå åt vid den första appliceringen.
BetSil hållbarhet är 2 år efter produktionsdatum. Gäller både för öppnad som oöppnad dunk. Vi rekommenderar alltid att skaka dunken eller röra om innan användning.
Det är inga problem att behandla golv med värmeslingor, men man kan stänga av golvvärmen när man utför behandlingen och vänta ett dygn innan man slår på den igen (såvida det inte är ett dåligt isolerat garage och man gör behandlingen mitt i vintern…)
Jag har ett gammalt källargolv av betong från 20-talet. Nu är det precis flytspacklat och jag skulle vilja behandla det, men ha kvar det diffusionsöppet. Funkar er produkt även på ett tunt lager flytspackel?
Det går utmärkt att lägga Betsil på flytspackel, men det kommer sannolikt inte att gå åt mer än 0,1L/kvm eftersom flytspackel är betydligt tätare än betong. BetSil är diffusionsöppen.
Ja det funkar på gamla betonggolv så länge det inte finns något skydd för betongen, typ färg eller annan behandling på den!
BetSil har också en rengörande effekt utöver att göra betongen hård och lättstädad. Så om du använder BetSil på ett gammalt garage golv så kommer oljan att tryckas upp ur betongen. När BetSilen reagerar den med kalken i betongen så kristalliseras den, och fyller ut de mikrosprickor och luftfickor som finns i betongen. Detta gör att den olja och andra ”kemikalier” trängs upp ur betongen som sedan kan skuras eller sugas bort med skurmaskin.
Man vet tyvärr aldrig i förväg hur rent golvet blir och i vissa fall får man upprepa behandlingen ett antal gånger beroende på hur skitigt golvet är.
Vi använder ex BetSil i bilverkstäder för att rengöra nedsmutsad betong.
För att behandla ett gammalt golv krävs egentligen bara rengöring, gärna med skurmaskin så att golvet blir relativt dammfritt. man måste ju såklart också “komma åt” betongen, dvs att det inte ligger någon färg eller film kvar från någon gammal behandling. Men om golvet suger upp tex vatten så kommer den att suga upp BetSil.
Man bör tänka på att betongen blir betydligt hårdare efter en behandling med BetSil., Skall man bearbeta betongen (slipa / skära / borra) så bör man göra det innan en behandling med BetSil, efteråt kommer golvet att vara mycket hårdare och det kan bli svårt att göra det man har tänkt sig. Man måste också vara noga att skydda aluminium och glasytor från stänk eftersom BetSil kan etsa.
Ja, BetSil är klassificerat som ”Rekommenderad” hos Byggvarubedömningen.
Kanske har du andra betongytor som kan behöva skyddas/rengöras, tex betonggolv, betongtakpannor, marksten, trappor, socklar. I vissa fall kan man även skicka tillbaka BetSil till oss under förutsättning att dunken är obruten och i oskadat skick. Vi står dock inte för returfrakt.
Nej det behöver du inte, eftersom BetSil penetrerar ner i betongen och hårdgör de översta 2cm i betongen så finns det ingen ”film” på ytan som kan slitas bort. Dvs en Betsil behandling ger en permanent skyddad yta.
Betongen behöver inte vara slipad innan behandling, men man skall tänka på att en skrovlig yta ofta suger lite mer än en slät yta eftersom att arean blir större. Det kan gå åt lite mer BetSil om ytan är skrovlig än jämn och slät.
Ja BetSil är testad och godkänd av CBI Betonginstitutet enligt standard SS-EN 1504-2, ytskyddsprodukter för betong.
BetSil är en miljövänlig svensktillverkad produkt som består av naturliga råvaror, den skadar inte miljön. Den är inte klassad som hälsofarlig och innehåller inga flyktiga organiska ämnen (VOC), inga gifter och är heller inte brandfarliga. Dock har BetSil ett högt pH och du bör undvika att spola ner överbliven produkt i avlopp. När du använder BetSil rekommenderar vi att du använder skyddsglasögon och skyddshandskar.
Ja BetSil är diffusions öppen, BetSil låter vatten i gasform ta sig ut ur betongen men den stoppar vatten i vätskeform att ta sig in i betongen.
BetSil är diffusions öppen, BetSil låter vatten i gasform ta sig ut ur betongen men den stoppar vatten i vätskeform att ta sig in i betongen. BetSil fungerar ypperligt på betong i en källare då markfukt, som kan uppstå i en källares golv och väggar, kan ta sig ut.